Le-a ajuns cuțitul la os! PSRM cere din nou interzicerea traseismului politic

Partidului Socialiștilor din Moldova va propune din nou un proiect de modificare a Constituției, pentru a interzice traseismul politic. Anunțul a fost făcut de către secretarul executiv al PSRM, Vlad Bătrâncea, în cadrul unui briefing la Parlament. Vicepreședintele Parlamentului a făcut apel către colegii deputați să susțină inițiativa.

„Este o șansă istorică – și pentru cei de stânga, și pentru cei de dreapta – pentru a stabili reguli clare și a readuce încrederea în Parlament”, a declarat Vlad Bătrâncea. 

Potrivit proiectului, care a mai fost propus o dată, tot de PSRM, în legislatura trecută, parlamentarul care va dori să părăsească o fracțiune va trebui să-și depună mandatul de deputat. 

Săptămâna trecută, doi deputați socialiști, Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan, au părăsit fracțiunea PSRM și au aderat la Mișcarea „Pentru Popor”, afiliată Partidului „ȘOR”.

„Niciodată, niciun turist politic nu și-a putut asigura un viitor politic. Cariera oricărui turist politic este sortită eșecului. Ei nu pot avea niciun fel de viitor. Am un mesaj către acești deputați – îi anunț că ne vom întâlni cu ei la Procuratură, pentru că atunci când bagi cuțitul în spatele colegilor, îi înșeli pe cei care ți-au dat votul, încalci legea. Nu poți construi o carieră politică, bazându-te pe trădare”, a declarat Vlad Bătrîncea, după plecarea celor doi deputați PSRM. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *