Loc de recreere la umbra celui mai bătrân stejar! Ziua Internațională a persoanelor vârstnice, marcată în mod inedit la Durlești

Mai mulți locuitori din Durlești s-au mobilizat pentru a îngriji cel mai bătrân stejar secular din oraș, considerat un simbol al durabilității și înțelepciunii. Ei au curățat terenul din jurul copacului, iar apoi au construit două leagăne pentru vizitatori. În acest fel, ei au celebrat în mod simbolic Ziua internațională a persoanelor vârstnice, marcată anual în 1 octombrie.

Inițiativa aparține reprezentantului seniorilor din Durlești, Gheorghe Cebotari, și a fost realizată cu sprijinul consilierului local Oleg Popșoi.

„Acest gest simbolic ne reamintește că este datoria noastră să protejăm și să îngrijim moștenirea noastră pentru generațiile viitoare. Cele două leagănele proaspăt construite reprezintă legătura dintre trecut și viitor, între cei care au trăit și cei care vor veni. Ele simbolizează unitatea comunității și dorința de a împărtăși momente de bucurie și recunoștință. Această zi specială a subliniat importanța tradițiilor locale și a valorilor comunității noastre. Prin colaborare și unitate, putem construi un viitor mai bun pentru toți. Sărbătoarea Seniorilor din Durlești ne-a amintit că suntem o comunitate puternică, cu inimi calde și înțelepte, gata să prețuim trecutul nostru și să construim împreună un viitor strălucit”, a menționat Oleg Popșoi.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram