GALERIE FOTO | Maia Sandu a discutat despre refugiați la Președinție cu o celebră actriță de la Hollywood

Președintele Maia Sandu s-a întâlnit recent cu Kristin Davis, ambasadoarea Bunăvoinței a Înaltului Comisariat pentru Refugiați al Națiunilor Unite, care este și o celebră actriță de la Hollywood. Discuțiile au abordat subiecte legate de sprijinul acordat refugiaților din diverse țări și modalitățile de sensibilizare a comunității internaționale, precum și a presei internaționale cu privire la nevoile acestora.

„Am vorbit și despre cum țara noastră este afectată de consecințele războiului Rusiei contra Ucrainei, despre cum am făcut față crizei umanitare de la începutul invaziei, despre măsurile de ajutorare și de protecție a refugiaților întreprinse de Guvernul de la Chișinău și, mai ales, despre cetățenii, care au ajutat și continuă să îi ajute cu inima deschisă pe refugiații ucraineni”, a scris șeful statului pe Facebook.

Cu ocazia întâlnirii, Maia Sandu și Kristin Davis au vizitat Centrul Comunitar „151”, unde femeile din Ucraina au împărtășit povești impresionante despre experiențele lor, pierderile suferite în timpul conflictului din Ucraina și motivele care le-au determinat să caute refugiu în Republica Moldova.

Președintele Maia Sandu a exprimat aprecierea pentru rezistența și curajul poporului ucrainean și a subliniat că pacea din Moldova se datorează, în parte, solidarității și ajutorului acordat refugiaților ucraineni.

Kristin Landen Davis, în vârstă de 58 de ani, este o cunoscută actriță și producătoare americană. A devenit celebră pentru rolul lui Charlotte York Goldenblatt în serialul de comedie romantică „Totul despre sex.”

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram