Maia Sandu, despre situația de la „Air Moldova”: Problema e în datoriile enorme acumulate. Să le întoarcă cei care le-au făcut!

Problemele „Air Moldova” au apărut din cauza datoriilor enorme acumulate de cei care au administrat compania, iar aceste datorii trebuie să le întoarcă cei care le-au făcut. Așa a comentat președintele Maia Sandu situația în care se află unul dintre cei mai mari operatori aerieni din țară. 

Șeful statului a mai spus că așteaptă ca instituțiile de drept să-și facă datoria și să investigheze cazul. 

„Știți care sunt prerogativele Președinției și, mai ales, știți care sunt prerogativele Președinției în materie de resurse financiare. Problema la „Air Moldova” este despre datoriile enorme, care au fost acumulate și acum, iată, se caută o soluție cine să le întoarcă. Aceste datorii trebuie să le întoarcă, să le acopere cei care le-au făcut. Așteptăm în continuare noutăți de la Procuratură despre modul în care a fost falimentată această companie atunci când era în proprietatea statului, după care privatizată, pentru că e clar că a fost un proce ilegal, prima care statul a fost devalizat. Și chiar după ce a ajuns în mâini private, administrarea a fost deficientă”, a punctat președintele. 

Între timp, „Air Moldova” continuă să anuleze noi zboruri. Este vorba despre cursele dinspre Praga, Cehia, și Verona, Italia, dar și spre Paris, Franța. 

Amintim că angajații „Air Moldova” au expediat o scrisoare președintelui Maia Sandu și i-au cerut să intervină pentru a salva situația critică în care a ajuns compania aeriană. Reprezentanții „Air Moldova” spun că operatorul aerian se află în situație de criză financiară profundă.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *