Maia Sandu, mesaj de Ziua Unirii Basarabiei cu România: „Celebrăm relația tot mai strânsă dintre cele două maluri ale Prutului”

Președintele Maia Sandu crede că Republica Moldova trebuie să ajungă alături de România în Uniunea Europeană, iar ziua de 27 martie, când românii sărbătoresc Ziua Unirii Basarabiei cu Țara, face ca relațiile dintre cele două maluri ale Prutului să fie și mai strânse. Șefa statului a vorbit despre semnificația zilei de astăzi cu locuitorii comunei Băcioi, unde a efectuat o vizită de lucru.

„Aducem Uniunea Europeană acasă, în comunitățile noastre. România ne însoțește pas cu pas, în acest efort de a îmbunătăți calitatea vieții în satele și orașele noastre și este necondiționat alături de Moldova în calea europeană. În această zi importantă pentru toți românii, care sărbătoresc 105 ani de la Unirea Basarabiei cu România, celebrăm relația tot mai strânsă dintre cele două maluri ale Prutului”, a menționat Maia Sandu.

În context, ea a remarcat sprijinul enorm pe care îl oferă România Republicii Moldova, care aduce „beneficii concrete pentru cetățenii noștri”.

„Exportăm tot mai multe produse în România, avem grădinițe și școli renovate din banii statului român, construim poduri noi și puncte comune la frontieră, statul român contribuie la dezvoltarea comunităților din Republica Moldova. Oamenii de pe ambele maluri ale Prutului sunt mai uniți ca niciodată în intenția comună ca această parte a Europei să fie una a păcii, bunăstării și dreptății. În această zi, prietenia puternică dintre Chișinău și București are o încărcătură simbolică deosebit de importantă, iar, în fiecare zi, aduce beneficii concrete pentru cetățenii noștri”, a mai menționat președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *