VIDEO | Maia Sandu, vizită-surpriză în Parlament. Le-a vorbit deputaților despre importanța integrării în UE

Președintele Maia Sandu a venit astăzi în Parlament, pentru a le transmite deputaților că singura cale de dezvoltare a Republicii Moldova este integrarea în Uniunea Europeană. De asemenea, ea nu a ezitat să critice, din nou, Rusia, pentru declanșarea războiului din Ucraina, dar și pe reprezentanții opoziției, care ar urmări destabilizarea situației social-politice, pentru a crea haos și incertitudine. Mesajul președintelui a fost ascultat însă doar de către deputații PAS, deoarece fracțiunile de opoziție au boicotat ședința.

Într-un discursul său de la tribuna centrală a legislativului, șefa statului a enumerat avantajele integrării în UE și și-a exprimat încrederea că Republica Moldova va deveni parte a blocului comunitar până în anul 2030.

„Toate grupurile etnice ale țării, indiferent de limba maternă, trebuie să se unească în jurul ideii de integrare europeană! Merităm un trai de decent și salarii decente. Cer Guvernului să accelereze reformele și schimbările pentru îmbunătățirea condițiilor de trai în țara noastră. Voința poporului nostru este să fie în familia popoarelor libere ale Europei! În 2030 trebuie să devenim membri ai Uniunii Europene. Oamenii Moldovei sunt muncitori, trebuie să aibă un nivel de viață ca în UE. Facem apel la toate forțele politice să susțină aderarea Republicii Moldova la UE și să o facă necondiționat”, a spus Maia Sandu.

În același timp, ea a reiterat faptul că anumite forțe de opoziție ar încerca să deturneze acest curs și să provoace haos, de care să profite Rusia și anumite grupări criminale.

„Cetățenii sunt supuși unui val de minciuni și manipulare fără precedent. Planurile lor nu s-au încheiat. Lor nu le va reuși. Gruparea Șor și FSB vrea să aducă războiul în Moldova, dar organele de forță și-au făcut treaba. Le mulțumesc lor, dar și zecilor de mii de funcționari care sunt la datorie de la începutul războiului din Ucraina”, a menționat Maia Sandu.

O noutate în discursul președintelui a fost intenția de a înființa o nouă structură de stat, care să lupte cu corupția mare.

„Cer instituțiilor statului să creeze Curtea Anticorupție, care să ancheteze marile cazuri de corupție din sistemul de justiție. Vom duce la capăt curățarea justiției de cei corupți”, a spus șefa statului, de la tribuna centrală a Parlamentului.

Discursul președintelui a fost întrerupt periodic de valuri de aplauze, din partea deputaților PAS, iar după aceea, șeful legislativului, Igor Grosu, a solicitat o pauză, ca ulterior să continue ședința de plen și să examineze proiectele incluse pe agendă.

Discursul integral al președintelui Maia Sandu poate fi accesat aici.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin