Maria Zaharova, despre interzicerea accesului lui Minnihanov în Moldova: Încă un pas neprietenesc la adresa Tatarstanului, Găgăuziei și Rusiei

Decizia Chișinăului de a-i interzice accesul în Republica Moldova a liderului Republicii Tatarstan, Rustam Minnihanov, este „încă un pas neprietenesc la adresa Tatarstanului, Găgăuziei și Rusiei”. Așa a comentat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe a Federației Ruse, Maria Zaharova, decizia Poliției de Frontieră de luni de a nu-l lăsa să între în țară pe Minnihanov. 

„Catalogăm decizia autorităților molodvenești drept încă un pas neprietenesc la adresa Tatarstanului, Găgăuziei, dar și Rusiei. Acest pas subminează relațiile tradiționale prietenești dintre regiunile țărilor noastre. Sunt sigură că această decizie nu este agreată de cercurile largi ale societății moldovenești, a declarat Zaharova. 

Potrivit unui comunicat de presă al Poliției de Frontieră, Rustam Minnihanov, împreună cu alți cetățeni ruși, nu fost lăsați să traverseze frontiera de stat, pentru că nu au putut justifica scopul vizitei în Moldova. 

„Poliția de Frontieră precizează că, în ultimele 24 de ore, 46 de străini au primit refuz de intrare în Republica Moldova. Persoanele nu și-au putut justifica scopul călătoriei, s-au încurcat în declarații, dar și au oferit informații contradictorii despre scopul vizitei în țara noastră. Sunt false și declarațiile unui oficial rus recent returnat din țara noastră precum că a fost declarat „persona non-grata” în Moldova.Susținerea unui candidat în alegerile locale din țara noastră nu este un motiv întemeiat și autoritățile au solicitat oficialilor ruși să se abțină de la imixtiuni în treburile interne ale țării noastre”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin