VIDEO | Masacrul din kibuțuri. Bilanţul victimelor Hamas din Israel a depășit pragul de 1.000 de morţi

cadavre Israel

Armata Israeliană a descoperit peste o sută de cadavre, printre care câteva zeci ale unor bebeluși, într-o așezare din apropierea graniței Israelului cu Fâșia Gaza. Potrivit unui general israelian, teroriștii Hamas i-au măcelărit pe toți, în primele ore ale atacului de sâmbătă.

Un general al armatei israeliene a oferit detalii despre ceea ce el numește „masacrul” la kibuț-ul Kfar Aza din Israel, la doar o mică distanță de granița cu Fâșia Gaza. Bebelușii au fost uciși în dormitoarele lor, spune acesta. Mai mulți dintre aceștia erau decapitați, potrivit BBC.

„Nu este un război, nu este un câmp de luptă. Este un masacru”, a spus și generalul-maior al IDF, Itai Veruv.

Presa străină a fost autorizată marţi de către forţele israeliene să intre în kibuţul Kfar Aza, asupra căruia au preluat controlul în ultimele zile, pentru a arăta lumii întregi ororile făcute de Hamas.

Potrivit canalului de televiziune israelian i24News, în total 40 de bebeluşi au fost asasinaţi de combatanţi din Hamas, iar unii dintre ei au fost decapitaţi. Armata israeliană susține că 70 de membri ai Hamas au luat cu asalt Kfar Aza.

Jurnalista Nicole Zedek, de la postul I24NEWS a relatat ce i-au spus militarii israelieni care au recuperat cadavrele de ore în șir. „Aici miroase a moarte” e titlul articolulului publicat pe site-ul canalului.

Bilanţul victimelor din Israel a ajuns la 1.200 de morţi, a anunţat postul public de televiziune Kan, citat de BBC. Alți 2.700 de oameni au fost raportați răniți.

În cealaltă tabără, cel puțin 900 de oameni, inclusiv cel puțin 140 de copii, au fost uciși în Fâșia Gaza în urma atacurilor aeriene de represalii ale Israelului, potrivit Ministerului Sănătății din Gaza. Cel puțin 4500 au fost răniți.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram