Medvedev amenință că va bombarda Curtea de la Haga: „Este posibil să lansăm o rachetă din Marea Nordului”

Fostul președinte al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, prieten apropiat al actualului lider de la Kremlin și vicepreședintele Consiliului de Securitate de la Moscova, a amenințat cu un atac cu rachete asupra Curții de la Haga. Reacția sa vine după ce înalta instanță internațională i-a anunțat pe Vladimir Putin și pe avocatul poporului din Rusia în căutare internațională, pentru crime de război în Ucraina.

„Este posibil să ne imaginăm o lansare țintită a unei rachete hipersonice Oniks din Marea Nordului de către o navă rusă asupra Curții de la Haga”, a declarat Medvedev.

Potrivit lui, tribunalul este „doar o organizație internațională mizerabilă, și nu populația unei țări”, astfel că NATO nu ar declanșa un război ca răspuns la un astfel de atac.

În același timp, a adăugat Medvedev, decizia Curții Penale Internaționale va avea „consecințe monstruoase”, precum și „prăbușirea principiilor de drept”.

Acum două zile, Curtea Penală Internațională de la Haga a emis un mandat de arestare pe numele președintelui Rusiei, Vladimir Putin, pentru crime de război. Mandatul a fost emis sub suspiciunea de deportare ilegală a unor copii din Ucraina și transfer ilegal de persoane de pe teritoriul Ucrainei spre Federația Rusă. Totodată, instanța a emis un alt mandat pe numele comisarului rus pentru drepturile omului, Maria Alekseievna Lvova-Belova. Aceasta din urmă e învinuită de aceleași lucruri.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *