Mircea Geoană, „absolut convins” că Republica Moldova va face parte din familia europeană: Este un obiectiv pe care îl susţinem cu toţii

Geoană

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, s-a arătat „extrem de bucuros” de decizia Comisiei Europene de a da avizul pentru deschiderea negocierilor de aderare la UE cu Republica Moldova și Ucraina, spunând că „este o veste formidabilă” în special pentru Republica Moldova.

„În special, pentru Republica Moldova este o veste formidabilă. Este un obiectiv pe care îl susţinem cu toţii, iar NATO şi Uniunea Europeană suntem parteneri comuni ai Republicii Moldova şi îi vom ajuta din toate puterile să îşi atingă acest obiectiv şi să scape de blestemul geografiei într-un fel. Cred că avem noi, ca români, o obligaţie suplimentară şi o şansă nesperată de a vedea toţi vecinii noştri parte din aceeaşi familie”, a declarat Mircea Geoană, menţionând susţinerea pentru obiectivul aderării Republicii Moldova la UE până în 2030.

Secretarul general adjunct al NATO s-a arătat „absolut convins” că atât Republica Moldova, Ucraina vor fi „parte din aceeași familie”.

„Sunt absolut convins că şi Ucraina, şi Moldova, şi Georgia, şi Balcanii de Vest vor face parte din aceeaşi familie cu noi şi noi, ca lideri la nivel internaţional şi noi ca lideri ai acestei ţări, cred că avem tot interesul de a avea în jurul nostru numai prieteni şi ţări care să facă parte din aceeaşi familie cu noi. Pentru prima dată în istorie, România n-ar mai fi o ţară de frontieră a Occidentului, ci ar fi parte a centrului comunităţii euroatlantice”, a mai spus secretarul general adjunct al Alianței Nord-Atlantice, citat de Agerpres.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram