Mircea Geoană: Cooperarea dintre Republica Moldova şi NATO poate avansa atât cât îşi doreşte Chişinăul

Cooperarea dintre Republica Moldova şi NATO poate avansa atât cât îşi doreşte Chişinăul. Declaraţia a fost făcută de secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, într-un interviu pentru TVR Moldova. Oficialul a declarat că Alianţa va fi întotdeauna alături de Republica Moldova, afirmaţie care va fi întărită şi la summitul din iulie, de la Vilnius.

„NATO va continua să investească în pregătirea funcționarilor, a celor care au nevoie de sprijin. Tot ce facem în NATO ajută, de fapt, traseul de aderare la Uniunea Europeană. Iată de ce, noi suntem extrem de deschiși la propunerile la propunerile și sugestiile pe care Chișinăul ni le avansează. Suntem dispuși să mergem atât de repede și atât de departe pe cât liderii Republicii Moldova doresc să aibă parteneriat cu noi. În clipa în care Republica Moldova își definește un contur de securitate, o ambiție și un plan pe aceste zone, noi suntem duspuși să răspundem favorabil”, a menționat secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.  

Mircea Geoană a mai subliniat că NATO nu atentează la neutralitatea Republicii Moldova, însă susține poziția președintelui Maia Sandu, care a menționat că acest statut nu înseamnă neglijarea riscurilor de securitate și a necesității de consolidare a capacităților de apărare.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram