Moscova, indignată de situația din Găgăuzia: „Autoritățile moldovene sunt obligate să respecte alegerea locuitorilor autonomiei”

Situația din Găgăuzia este privită cu maximă atenție la Moscova. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, s-a arătat astăzi extrem de deranjată de acțiunile care au loc la Comrat și i-a cerut în mod ultimativ Chișinăului „să respecte alegerea poporului găgăuz”.

Potrivit Mariei Zaharova, prin votul exprimat la alegeri, locuitorii din Găgăuzia s-au pronunțat clar împotriva vectorului extern promovat de actuala guvernare și pentru dezvoltarea unor relații bune cu Rusia.

„Autoritățile moldovene sunt obligate să respecte alegerea locuitorilor autonomiei care au spus un „nu” categoric cursului de dezvoltare, care vine în detrimentul relațiilor bune cu Rusia. Aici nu există niciun fel de politică, ci doar o abordare pragmatică, există cunoașterea istoriei și o interpretare corectă a realității, inclusiv din perspectiva viitorului”, a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse.

Menționăm că, în timpul campaniei electorale, candidatul Partidului „ȘOR”, Evghenia Guțul, care, conform rezultatelor finale prezentate de CEC, a ieșit învingătoare la scrutinul de 14 mai, s-a pronunțat în favoarea relațiilor de prietenie și parteneriat cu Rusia. Mai mult, aceasta le-a promis locuitorilor din regiune, că, în cazul în care va câștiga alegerile, va deschide o reprezentanță diplomatică a Găgăuziei la Moscova.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin