Nicu Popescu și Anatolie Nosatîi participă, la București, la prima ediție a Conferinței privind Securitatea Mării Negre și la Trilaterala România – Ucraina – Moldova

Capitala României este gazda primei Conferințe privind Securitatea regiunii Mării Negre sub egida Platformei Internaționale Crimeea. Ministrul român al afacerilor externe Bogdan Aurescu găzduiește, astăzi, împreună cu ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, alături de ministrul apărării al României, Angel Tîlvăr și ministrul apărării al Ucrainei, Oleksii Reznikov, prima Conferință privind Securitatea regiunii Mării Negre sub egida Platformei Internaționale Crimeea, organizată de Ministerul Afacerilor Externe al României, Ministerul Apărării Naționale al României, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei și Ministerul Apărării al Ucrainei, în parteneriat cu Centrul pentru Strategii de Apărare al Ucrainei.

La conferință va lua parte și secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

Acesta este primul eveniment de asemenea amploare dedicat Mării Negre co-organizat de România și Ucraina sub egida Platformei Internaționale Crimeea.

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu găzduieșe, tot astăzi, și cea de-a doua reuniune a Trilateralei România – Ucraina – Republica Moldova la nivel de miniștri ai afacerilor externe, cu participarea miniștrilor apărării din cele trei state. Evenimentul va fi axat pe teme de securitate.

Nicu Popescu și Anatolie Nosatîi, întâlnire cu Bogdan Aurescu

Ministrul de externe, Nicu Popescu, a avut ieri, la București, o întâlnire cu omologul său, Bogdan Aurescu.  La întâlnire a participat și ministrul apărării, Anatolie Nosatîi.

Cei trei oficiali au analizat stadiul eforturilor de integrare europeană a Republicii Moldova, cu accent asupra îndeplinirii celor nouă recomandări ale Comisiei Europene din iunie 2022 și, pe un plan mai larg, în ce privește stadiul implementării reformelor asumate de Guvernul de la Chișinău. În acest context, au fost abordate și modalitățile de sprijin din partea României, atât sub aspect politic, cât și în materie de transfer concret de expertiză.

Ministrul Bogdan Aurescu a subliniat necesitatea îndeplinirii tuturor recomandărilor Comisiei, astfel încât să se poată trece la deschiderea negocierilor de aderare, decizie pe care România o va susține ferm, la fel cum a susținut anul trecut acordarea statutului de stat candidat la aderare.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *