Noul crossover Lada-X Cross 5, produs în Rusia, este, de fapt, copia exactă a unui automobil chinezesc

Noua Lada-X Cross 5, produsă de rușii de la AvtoVAZ, care a fost prezentată săptămâna trecută la salonul auto din Sanct Petersburg, arată identic cu crossoverul chinezesc FAW Bestune T77. Presa, dar și mai mulți specialiști în domeniu au atras atenția că cele două automobile au exact același design și caracteristici, iar singura lucru diferit este logotipul lipit în față și spate.

Deși a recunoscut că mașinile arată la fel, secretarul de presă al AvtoVAZ, Serghei Ilinski, a dat asigurări că noua Lada este totuși diferită de modelul produs în China. Potrivit lui, automobilul rusesc are și caracteristici proprii, doar că a fost conceput în comun cu „partenerii din est”.

Diferența constă în faptul că mașinile rusești sunt dotate cu sisteme de încălzile a geamurilor din spate și a oglinzilor, precum și a scaunelor din față. Totodată, sistemul de navigare este tradus în limba rusă. În rest, toate celalalte caracteristici au rămas de la FAW Bestune T77.

Producția în serie a noii Lada-X Cross 5, a început, potrivit reprezentantul AvtoVAZ, în data de 17 iunie 2023, iar vânzările la scară largă vor începe la sfârșitul acestei veri.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram