O femeie de 32 de ani din zona pariziană a murit de botulism după ce a vizitat un restaurant din Bordeaux, sudul Franței. Cauza otrăvirii a fost identificată deja. Este vorba despre sardine din conserve de casă, pe care se spune că toți vizitatorii afectați le-au consumat, scrie Le Figaro.
Persoanele care au vizitat restaurantul „Tchin Tchin Wine Bar” din Bordeaux, în perioada 4 – 10 septembrie, ar trebui să solicite urgent asistență medicală, recomandă autoritățile sanitare din Franța. Acestea au lansat o alertă internațională de sănătate, cerând spitalelor să aibă grijă de pacienții care au fost recent în Bordeaux și au simptome, inclusiv diaree, vărsături sau probleme cu vederea sau vorbirea.
Afecțiunea poate duce la paralizie respiratorie și musculară și se crede că este fatală în proporție de 5%-10% din cazuri. Medicii spun că pacienții ar putea suferi pe termen lung efectele intoxicațiilor alimentare deosebit de periculoase.
Cele mai multe dintre cele unsprezece victime ale otrăvirii cunoscute până acum, aflate în stare gravă la spital, provin din Germania, Canada și SUA.