O rachetă rusească a lovit o navă civilă care intra într-un port din regiunea Odesa. Un ucrainean a murit și trei filipinezi au fost răniți

O rachetă rusească, lansată de un avion, a atins suprastructura unei nave civile sub pavilion liberian, la momentul intrării sale în port, a afirmat pe Telegram comandamentul Sud al armatei ucrainene.

„Trei membri ai echipajului, cetăţeni filipinezi, au fost răniţi. Unul dintre ei a fost spitalizat. Pilotul portului (specialist pentru ghidarea navelor în port n.r.) a fost ucis şi un alt angajat al portului a fost rănit”, mai menţionează acelaşi mesaj.

Incidentul a fost confirmat şi de directorul companiei de consultanţă Bosphorus Observer, Yoruk Isik, care a transmis că nava a fost lovită în portul Pivdeni, dar a descris însă o versiune uşor diferită a evenimentelor.

Acesta a declarat agenţiei Reuters că respectiva navă era deja acostată în port şi erau în desfăşurare operaţiunile de încărcare a acesteia în momentul impactului cu racheta. Conform aceleiaşi surse, pilotul ucrainean ucis se afla la bordul navei. Ministerul ucrainean al Infrastructurii a precizat că vaporul trebuia să transporte minereu de fier în China.

După ce s-a retras din acordul intermediat de ONU care garanta transporturi sigure de cereale ucrainene prin Marea Neagră, Rusia a atacat în mod repetat infrastructura portuară ucraineană. De atunci, Ucraina foloseşte un „coridor umanitar” pentru a ocoli blocada rusească de facto asupra porturilor sale din Marea Neagră.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram