Ceban recomandă Procuraturii și CNA să verifice la Guvern, nu la Primărie, cum se cheltuiesc fondurile din străinătate

Descinderile din această dimineață, de la Direcția Sănătate a Primăriei, s-au desfășurat în cadrul unui dosar penal deschis pentru o pretinsă delapidare a fondurilor străine. Despre acest lucru a anunțat edilul Ion Ceban, care acuză puterea că încearcă, în acest fel, să deturneze atenția de la un forum internațional important, care se desfășoară astăzi la Primărie.

Într-un live pe Facebook, primarul Capitalei și-a exprimat convingerea că vizita neașteptată a mascaților de la CNA mai are legătură și cu demersul public pe care l-a făcut anterior, când a cerut guvernării PAS să explice pe ce a cheltuit un miliard de euro, pe care ni l-a acordat Uniunea Europeană în ultimul an. Potrivit lui, cu o astfel de sumă, Chișinăul putea fi modernizat în totalitate și să devină asemenea celor mai dezvoltate orașe europene.

Totodată, Ion Ceban a atras atenția asupra banilor pe care le-a cheltuit guvernarea pentru susținerea refugiaților ucraineni, care depășeau zilnic un milion de euro, în condițiile în care povara cea mai mare în acest sens a fost pe umerii municipalității. Astfel, edilul le sugerează procurorilor și ofițerilor CNA să nu mai caute delapidări la primărie, ci să verifice cum cheltuiește guvernarea fondurile imense pe care le primim din străinătate.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin