Opozantul rus Vladimir Kara-Murza a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru înaltă trădare

O nouă condamnare halucinantă în Rusia. Opozantul rus Vladimir Kara-Murza a fost condamnat luni la 25 de ani de închisoare pentru înaltă trădare și distribuirea „informațiilor false” despre armata rusă, anunță presa de de la Moscova. Aflat în detenție din aprilie 2022, Kara-Murza își va ispăși pedeapsa într-o închisoare cu condiții extrem de severe de detenție.  

„Rusia va fi liberă din nou, transmiteți-le acest lucru tuturor”, a spus jurnalistul și politicianul de opoziție, la scurt timp după aflarea verdictului instanței. 

Kara-Murza a respins toate acuzațiile și a catalogat dosarul său drept unul eminamente politic. Opozantul rus a fost acuzat că a criticat în mod deschis așa-numita „operațiune militară specială” din Ucraina. În nenumărate rânduri, acesta a vorbit deschis împotriva președintelui Vladimir Putin, pe care l-a acuzat că reprimă opoziția din Rusia. În vârstă de 41 de ani, acesta a jucat și un rol crucial în determinarea guvernelor din vest de a sancționa oficialii ruși pentru abuzurile privind drepturile omului. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *