PAS are cinci promisiuni de bază în campania electorală. Igor Grosu: „Este crucial ca alegerile să fie libere și corecte”

Dezvoltare economică, mai multă securitate în sate și orașe, investiții în infrastructură, majorarea indemnizației la nașterea copilului. Sunt câteva dintre angajamentele pe care și le asumă Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), aflat la guvernare, după alegerile locale din 5 noiembrie. Liderul formațiunii, Igor Grosu, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că la aceste alegeri PAS are candidați pentru 702 primării și 9312 candidați pentru funcțiile de consilieri locali.

„Avem o echipă mare și unită, care știe cum să aducă proiecte bune în localități și să îmbunătățească semnificativ viața cetățenilor din satele și orașele noastre. Alegerile din această toamnă reprezintă o etapă esențială în calea noastră de aderare la uniunea Europeană. Este de datoria fiecărui dintre noi să ne asigurăm că schimbarea are loc în fiecare sat și în fiecare oraș”, a spus Igor Grosu.

Potrivit lui,  PAS, împreună cu echipa de primari și consilieri, își asumă cinci angajamente pentru următorii ani.

„Prima prioritate este să continuăm să construim o economie dezvoltată, să avem mai multe locuri de muncă bine plătite și afaceri la nivel local. A doua prioritate: împreună cu Guvernul, ne-am asumat să îmbunătățim capacitățile poliției, ca intervențiile lor să fie cât mai rapide. Vom continua să iluminăm satele și orașele. Trei: vom continua să investim în infrastructura rutieră. În perioada următoare vom renova 4000 de kilometri de drum. Prioritatea numărul 4 – de două ori mai mulți bani pentru orașele și satele noastre. Vom continua să realizăm proiecte mari, care să asigure cetățenii cu apă, canalizare, terenuri de joacă, trotuare, grădinițe. A cincea prioritate – echipa PAS se angajează să sprijine familiile. Vom mări indemnizația la nașterea fiecărui copil până la 20 de mii de lei”, a promis președintele formațiunii de guvernământ.

Mai mult, Igor Grosu a menționat că „este crucial ca alegerile să fie libere și corecte”.

„În această campanie noi nu vom ataca și nu vom lupta cu partidele care doresc cu adevărat ca țara noastră să fie parte a Uniunii Europene. Obiectivul nostru este ca Moldova să aibă cât mai mulți primari proeuropeni”, a adăugat liderul PAS.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram