PAS, campion absolut la cheltuieli în campania electorală. În doar două săptămâni, a investit în promovare peste 4,5 milioane de lei

PAS conduce detașat topul partidelor care cheltuiesc cei mai mulți bani în campania electorală pentru alegerile din 5 noiembrie. Formațiunea de guvernământ a raportat cheltuieli, pentru perioada 30 septembrie – 13 octombrie, de 4 535 810 lei, conform unui clasament realizat de Asociația ADEPT.

Partidul aflat la putere este lider absolut și la capitolul venituri, care se cifrează, potrivit datelor depuse la CEC, la peste 4,75 milioane de lei.

Pe locul doi, dar la mare distanță de PAS, în ceea ce privește banii investiți în campanie, s-a clasat „Partidul Nostru”, condus de Renato Usatîi, care susține că a cheltuit, în perioada de referință, peste 1,8 milioane de lei. Acesta este urmat de PSRM, cu cheltuieli în mărime de peste 1,6 milioane de lei. În ceea ce privește veniturile, rolurile în cazul celor două formațiuni se inversează, întrucât socialiștii raportează venituri de aproape 3,5 milioane de lei, în timp ce formațiunea lui Usatîi – de puțin peste 1,8 milioane de lei, cam tot atât cât a cheltuit.

Pe poziția a patra în clasament se situează PSDE, cu chletuieli de peste 633 de mii de lei – cheltuieli, urmat de PDCM, cu peste 352 de mii de lei investiți în prima parte a campaniei electorale.

Topul cheltuielilor este completat de Partidul „Renaștere” (peste 240 de mii de lei), Platforma DA (aproape 170 mii lei), CUB (peste 101 mii lei), PCRM (aproape 87 de mii de lei), Mișcarea „Respect Moldova” (64 708 lei), LOC (54 000 lei) și PLDM (11 340 lei).

Restul partidelor nu au raportat nici venituri, nici cheltuieli în perioada de referință.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin