Peste 8000 de oameni au fost uciși în Fâșia Gaza. Majoritatea sunt copii, femei și bătrâni

Numărul de persoane ucise în timpul atacurilor israeliene asupra Gaza din 7 octombrie a crescut la  8306, a anunțat astăzi Ministerul Palestinian al Sănătății din Ramallah, citând datele din surse din enclava controlată de Hamas.

Aproape trei sferturi dintre cei uciși provin din populații vulnerabile, inclusiv copii, femei și persoane în vârstă, potrivit raportului ministerului, citat de CNN.

Peste 20.000 de persoane au fost rănite, a adăugat ministerul. Numărul deceselor raportat include 116 de oameni care fac parte din personalul medical, deoarece multe spitale au fost lovite de lovituri militare.

Mai mulți copii au fost uciși în ultimele trei săptămâni în Gaza decât în toate zonele de conflict ale lumii din 2019 potrivit organizației neguvernamentale internaționale „Salvați Copiii”.

Cel puțin 3457 de tineri sub 18 ani au murit până acum în enclava palestiniană, potrivit ministerului sănătății condus de Hamas.

Salvați Copiii spune că aceasta reprezintă mai mult de 40% din toți civilii uciși în Gaza, iar cu alți 1.000 de copii raportați dispăruți, numărul morților este probabil mult mai mare.

„Numărul de copii raportați că au fost uciși în doar trei săptămâni în Gaza este mai mare decât numărul uciși în conflicte armate la nivel global – în peste 20 de țări – pe parcursul unui an întreg, în ultimii trei ani”, se arată în comunicat.

În Cisiordania, numărul persoanelor ucise din 7 octombrie a crescut la 121, potrivit Ministerului palestinian al Sănătății. Cel puțin 1.400 de israelieni și cetățeni străini au fost, de asemenea, uciși în Israel, în special în urma atacul surpriză al Hamas.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram