Podoleak vine cu precizări legate de contraofensivă: Trupele ucrainene distrug infrastructura inamicului și liniile de aprovizionare

Contraofensiva presupune câteva etape, nu este o chestiune care se produce într-o zi. Iar în prezent, Ucraina efectuează atacuri tactice, pentru a distruge insfrastructura de război a inamicului și sparge liniile de apărare, ceea ce poate fi considerat ca o etapă premergătoare operațiunii propriu-zise. Explicațiile au fost făcute de Mihail Podoleak, consilierul președintelui ucrainean, în cadrul emisiunii Moldova LIVE de la Exclusiv TV.

Oficialul de la Kiev a ținut să facă aceste clarificări, în contextul în care opinia publică internațională a reintepretat o declarație de-a sa făcută pentru presa italiană.

„Contraofensiva nu este o acțiune a unei singure zile. Eu apreciez noțiunea de contraofensivă ca intensificarea bombardamentelor asupra aprovizionării logistice a grupărilor ruse care ceea ce a crescut considerabil în ultima perioadă. Eu evaluez pragmatic faptul că astăzi Ucraina efectuează o activitate extrem de intensă care asigură o mișcare înainte. Și asta este un fel de pregătire pentru contraofensivă? Da, evident. Și asta are loc nu o zi și nu două, dar un timp destul de îndelungat”, a declarat Mihail Podoleak la Moldova LIVE.

De asemenea, consilierul lui Volodimir Zelenski a reiterat că forțele armate ale Ucrainei continuă să controleze o parte din localitatea Bahmut, cel mai fierbinte loc al acestui război, iar situația acolo nu s-a schimbat esențial. Astfel, oficialul ucrainean a dezmințit declarațiile recente făcute de șeful grupării „Wagner” privind acapararea în totalitate a Bahmutului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram