Premierul Dorin Recean, la Forumul de Securitate de la Kiev: „Suntem alături de poporul Ucrainei și împărtășim un viitor european comun”

„Suntem uimiți de curajul extraordinar al poporului ucrainean și de sacrificiul de sânge al eroilor care apără libertatea Ucrainei, a Moldovei și a Europei”, a declarat premierul Dorin Recean, într-o intervenție on-line în cadrul celei de-a 15-a ediții a Forumului de Securitate, care se desfășoară în capitala Ucrainei, Kiev. 

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, în mesajul său către participanți, oficialul a vorbit despre „vitejia poporului ucrainean și reziliența autorităților de la Kiev pentru dârzenia cu care își apără țara și întregul sistem de valori europene”. 

„Suntem uimiți de curajul extraordinar al poporului ucrainean și de sacrificiul de sânge al eroilor care apără libertatea Ucrainei, a Moldovei și a Europei. Susținem pe deplin Formula de pace din 10 puncte propusă de președintele Volodimir Zelenski, care conține pașii necesari pentru reglementarea conflictului”, se arată în comunicat. 

De asemenea, țara noastră susține și crearea Tribunalului Special pentru crime de război și crime împotriva umanității”, a menționat șeful Guvernului de la Chișinău în intervenția sa online.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *