Premierul Recean, despre alegerile din Găgăuzia: Poliția și procurorii au prezentat noi dovezi, iar în baza acestor fărădelegi trebuie să vedem decizia finală

Alegerile din Găgăuzia s-au desfășurat cu foarte mult încălcări, care au fost documentate și transmise autorităților. Declarația aparține premierului Dorin Recean și a fost făcută în cardul emisiunii „În Profunzime” de la Pro TV. El a adăugat că poliția și procurorii au prezentat „noi dovezi”, iar „în baza acestor fărădelegi trebuie să vedem decizia finală”.

„Aceste alegeri trebuie, în primul rând, validate, pentru că au fost constatate foarte multe încălcări, care au fost bine documentate și prezentate autorităților electorale locale. Poliția și procurorii au prezentat noi dovezi, iar în baza acestor fărădelegi trebuie să vedem decizia finală”, a declarat Dorin Recean.  

Prim-ministrul a mai spus că autoritățile centrale monitorizează situația din autonomie și a dat de înțeles că separatismul în regiune nu va trece. 

„Trebuie să avem în vedere că mai avem o lege în ceea ce privește separatismul. Trebuie să fie respectate drepturile cetățenilor Republicii Moldova din autonomia găgăuză. Este important ca Guvernul să colaboreze și să rezolve problemele cetățenilor. Dacă vor exista elemente care vor încerca să aibă altă agendă decât cea a cetățenilor, sistemul de aplicare a legii din Republica Moldova va reacționa și va sancționa eventualele abateri de la legislație”, a mai declarat Dorin Recean.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *