Premierul României, Marcel Ciolacu, la Chișinău: Am sentimentul că am venit acasă

Viitorul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană, iar Bucureștiul va continua să ofere sprijin în parcursul european al țării noastre, a declarat premierul României, Marcel Ciolacu, care  a efectuat o vizită la Chișinău. Șeful cabinetului de miniștri de la București a adăugat că „are sentimentul că venit acasă”. 

„N-am venit la un frate mai mare sau mai mic, ci la un frate geamăn pentru că toate provocările prin care am trecut, cu toate crizele suprapuse care sau răsfrânt asupra românilor de pe ambele maluri ale Prutului trebuie abordate comun. Suntem obligați ca împreună să punem un accent deosebit pe zona economică. Relațiile comerciale dintre Romania și Republica Moldova anul trecut s-au mărit cu 50 la sută. Am ajuns la aproape 3,6 mlrd de dolari și acesta este drumul corect”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Premierul României a dat asigurări, că la una din viitoarele ședințe ale Guvernului de la București, se vor debloca banii pe proiecte în ceea ce privește apa potabilă și canalizare, care sunt punctuale pentru transformarea satelor din Republica Moldova în localități europene. 

„Banii europeni de preaderare încă nu s-au făcut resimțiți și nu se văd în oglinda cetățeanului. Trebuie să mărim dinamica implementării proiectelor și ele trebuie să ajungă cât mai repede la cetățeni. Numai prin lucruri concrete, pe care le vom implementa împreună, vom depăși provocările. Viitorul dumneavoastră este în UE și vom susține împreună acest demers ținând cont de toate provocările pe care le avem de depășit”, a conchis Marcel Ciolacu, citat de Moldpres.

Premierul României, Marcel Ciolacu, efectuează astăzi o vizită la Chișinău, aceasta fiind prima sa vizită externă de la numirea în funcție. Noul Guvern al României, în frunte cu Marcel Ciolacu, a fost învestit la 15 iunie curent. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram