Premierul României, Marcel Ciolacu, merge miercuri la Kiev! Pe agenda discuțiilor – respectarea drepturilor românilor din Ucraina

Premierul României Marcel Ciolacu va merge miercuri dimineață la Kiev, unde va participa la o ședință comună de guvern Ucraina-România. Pe ordinea de zi se va afla și subiectul privind drepturile românilor din Ucraina, potrivit surselor G4Media. 

Ciolacu a declarat în urmă cu trei zile că s-a ajuns la un compromis cu autorităţile ucrainene privind drepturile minorității româneşti din Ucraina şi că va anunţa detalii despre acest lucru în timpul vizitei pe care o va efectua la Kiev.

„Am ajuns la un compromis şi în ceea ce priveşte minorităţile. (…) Cu certitudine de la Kiev o să fac un anunţ şi eu şi primul-ministru al Ucrainei, fiindcă drepturile minorităţilor trebuie să fie în oglindă. Ce facilităţi şi ce drepturi au ucrainenii pe teritoriul României, aceleaşi drepturi le vrem şi noi în Ucraina. Şi plus că sunt foarte mulţi români, de etnie română, care participă la războiul din Ucraina”, a spus Marcel Ciolacu duminică.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram