Premierul României: Republica Moldova trebuie să înceapă negocierile de aderare la UE până la sfârșitul anului

Marcel Ciolacu

Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că Republica Moldova și Ucraina trebuie să înceapă negocierile de aderare la UE până la sfârșitul acestui an. Declarațiile au fost făcute de oficialul român în cadrul unui interviu pentru publicația austriacă Der Standard.

„În ceea ce privește NATO, din punct de vedere constituțional, Moldova este o țară neutră. Cu toate acestea, Ucraina și Moldova trebuie să înceapă negocierile de aderare la UE în acest an. În același timp, trebuie să dăm un semnal și pentru Macedonia de Nord, Albania, Muntenegru, Bosnia-Herțegovina și Serbia. În caz contrar, frustrarea va crește în aceste state.

Moldova a primit anul trecut împreună cu Ucraina statutul de ţară candidată la UE. În octombrie este aşteptat un raport de evaluare a progreselor făcute, iar spre sfârşitul anului ar putea fi luată o eventuală decizie de deschidere a negocierilor de aderare. Potrivit șefului delegației UE, Janis Mazeiks, întrunirea la care va fi luată decizia în privința țării noastre va avea loc în decembrie.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram