Premierul Ungariei, Viktor Orban: Secolul trecut a fost despre pierderea suveranității, iar deceniul actual se referă la menținerea suveranității

„Este timpul ca Occidentul să învețe că nu se poate trăi într-o minciună, deoarece secolul trecut a fost despre pierderea suveranității naționale, iar deceniul actual se referă la menținerea suveranității. Noi am dobândit suveranitatea, acum este rândul tinerilor să o păstreze”, a declarat, luni, premierul ungar, Viktor Orbán, la conferința organizată de Fundaţia „Századvég” (Sfârşitul secolului), pe tema Legii privind protecţia suveranităţii ţării, transmite Nepszava, citată de Rador Radio România.

Potrivit lui Orbán, „există forțe întunecate care vor asedia în mod constant liniile de apărare ale suveranității”. Acesta mai consideră că Ungaria nu va fi suverană atâta timp cât hegemonia liberală domină gândirea publică.

„Cei care vor hegemonie liberală sunt de fapt comuniști. Pentru ca Ungaria să rămână o ţară suverană este doar în interesul nostru, al poporului ungar, nu este nici măcar în interesul cetăţenilor ungari din lumea din jurul nostru”, a spus premierul. 

La conferinţă a fost pomenit și numele miliardarului George Soros. 

„La fiecare ceremonie este important să fie rostit și numele diavolului. La un moment dat am mers în aceeaşi direcţie cu acesta, iar motivul a fost acela că nici George Soros nu a vrut ca Ungaria să fie dominată de comunişti şi în acest sens a existat un consens. De aceea Soros a susținut întotdeauna inițiativele anticomuniste în Ungaria chiar și în anii 1980. Însă în acea perioadă nu era încă foarte clar că el vrea să conducă Europa Centrală în locul comuniștilor și sovieticilor. (…)Astăzi suntem cu un pas mai înainte, astăzi el nu își ascunde planurile, cunoaștem planul Soros, care a făcut să se prăbuşească lira sterlină, a inundat Europa cu migranți, şi declară deschis că trebuie desființate granițele naționale, adică țările europene trebuie lipsite de suveranitatea lor. Este timpul ca Occidentul să învețe că nu se poate trăi într-o minciună, deoarece secolul trecut a fost despre pierderea suveranității naționale, iar deceniul actual se referă la menținerea suveranității. Noi am dobândit suveranitatea, acum este rândul tinerilor să o păstreze, a declarat Viktor Orbán în încheierea discursului său.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram