Președintele Consiliului European, Charles Michel, vine la Chișinău, după ce a vizitat România

Întâi la București, apoi la Chișinău. Președintele Consiliului European, Charles Michel, vine mâine în Republica Moldova, într-o vizită oficială. Înaltul demnitar de la Bruxelles are programate întâlniri cu președintele Maia Sandu, alături de care va susține o conferință de presă, dar și cu premierul Dorin Recean și șeful legislativului Igor Grosu, se arată într-un comunicat publicat pe pagina Consiliului European.

Vizita lui Charles Michel în Republica Moldova intervine la doar o zi după ce a vizitat Bucureștiul, unde s-a întâlnit cu președintele României, Klaus Iohannis, și cu premierul Nicolae Ciucă.

Presa de la București scrie că discuțiile au vizat mai multe subiecte de actualitate, inclusiv aderarea României la Shengen, iar demnitarul european a declarat că România îndeplinește toate criteriile pentru a încheia acest proces.  

„Sunt convins că UE e mai sigură dacă România ar intra în Spaţiul Schengen. Este clar pentru mine că România a îndeplinit toate obligaţiile necesare pentru a adera şi sper că se va găsi o soluţie şi o să fac tot ce pot pentru a obţine această decizie cât mai curând”, a declarat Charles Michel, citat de Europa Liberă.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *