Prima reacție a Kievului despre moartea lui Prigojin:  Și-a semnat sentința când a crezut în „garanțiile” lui Lukașenko și în „cuvântul de onoare” al lui Putin

Eliminarea demonstrativă a lui Evgheni Prigojin și a comandamentului „Wagner” la două luni după tentativa de lovitură de stat este un semnal din partea lui Putin către elitele rusești înaintea alegerilor din 2024. Este prima reacția a Kievului, exprimată de Mihail Podoleak, consilierul șefului Biroului președintelui Ucrainei.

„Este evident că Putin nu iartă pe nimeni. Este, de asemenea, evident că Prigojin și-a semnat un sentință de condamnare la moarte în momentul în care a crezut în „garanțiile” bizare ale lui Lukașenko și în „cuvântul de onoare” la fel de absurd al lui Putin. Eliminarea demonstrativă a lui Prigojin și a comandamentului „Wagner” la două luni după tentativa de lovitură de stat este un semnal din partea lui Putin către elitele rusești înaintea alegerilor din 2024. „Aveți grijă! Lipsa de loialitate este egală cu moartea”. Dar este, de asemenea, un semnal pentru armata rusă: Nu vor exista „eroi SVO” (operațiunea specială militară – n.r.). Dacă nu va fi un tribunal ucrainean, va fi un glonț FSB”, a scris Mihail Podoleak.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram