Protestul fermierilor de la Vama Leușeni, dispersat de mascați! Fermierii: Avem stat polițienesc

Liderul Asociației „Forța Fermierilor”, Alexandr Slusari, acuză guvernarea că preferă, în loc de dialog cu agricultorii, să trimită la ei mascații noaptea. Asta după ce ieri agricultorii din mai multe regiuni au ieșit din nou la protest, iar unii au fi blocat accesul spre punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița.

„În 2020 fermierii au auzit multe promisiuni dulci de la opoziția, care la moment guvernează țara. Eu atunci nu eram naiv în privința acestor angajamente electorale, mai ales că cunoașteam foarte bine abordările PAS în raport cu agricultură.

Însă nici eu nu am așteptat că actuala guvernare, după mulți ani de activitate în atmosfera statului polițienesc lui Plahotniuc, ar prefera în loc de dialog cu agricultorii, majoritatea dintre care au votat pentru ei, să trimită la ei noapte mascați”, a scris Slusari într-o postare pe Facebook.

Tot aseară, Serviciul Vamal a informat că în contextul protestelor organizate de fermieri, accesul vehiculelor către și dinspre postul vamal de frontieră Leușeni a fost în continuare blocat. În același timp, Poliția a venit cu un apel către agricultori, „care prin acțiunile lor neanunțate au stârnit divergențe în rândul participanților la trafic”. La scurt timp, fermierii s-au trezit cu mascații în vamă.

„În loc să vină cei de la guvernare să discutăm, au trimis mascați să ne intimideze. Voi cu bățul și cu dubinca nu o rezolvați nimic. În loc să discute cu propriii fermieri, ei aruncă polițiștii cumva la o confruntare cu agricultorii. Da poate o să fie ceva. Da poate un agricultor sare la bătaie. Pentru ce? Pentru asta am luptat să facem un stat democratic? Nu am văzut în timpul protestelor din Europa să vină poliția să dea fermierii într-o parte”, a declarat Alexandr Slusari.

Reprezentanții Asociației „Forța Fermierilor“ au declarat că circulația la punctul de trecere Leușeni-Albița a fost blocată pe parcursul unei ore doar pentru camioane. Totodată, aceștia spun că întâlnirea cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, programată pentru ziua de astăzi, nu va avea loc. Potrivit fermierilor, discuțiile au fost contramandate, pe motiv că șeful legislativului are agenda încărcată.

„Patru persoane de la Cahul aveau stabilită pentru mâine întâlnire cu președintele Parlamentului, I-au sunat acum seara că el are încărcată agenda. Și-a șters picioarele de ei și mâine nu are loc întâlnirea. Fermierii au protestat pașnic. Au stat pe marginea drumului și au plecat acasă cu condiția că o să se întâlnească cu Grosu și Grosu a șters picioarele de dânșii. Asta-i atitudinea. Miniciuni”, a declarat Sergiu Stefanco, unul dintre liderii asociației.

Fermierii vor continua și astăzi protestele atât pe traseele naționale, cât și la vama Leușeni.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram