„Războiul hibrid, rachetele rusești și protestele opoziției” –  argumentele lui Recean pentru prelungirea Stării de Urgență

Războiul hibrid, rachetele rusești și protestele opoziției – sunt doar câteva dintre argumentele cu care Dorin Recean încearcă să îi convingă pe deputați să prelungească Starea de Urgență în Republica Moldova. 

„Pentru câțiva dintre cei prezenți aici o să reamintesc că, recent, în luna februarie, o rachetă rusească a survolat ilegal spațiul aerian al Republicii Moldova, iar câteva zile mai târziu au fost găsite, în raionul Briceni, fragmente dintr-o altă rachetă. Pericolul pentru viața și siguranța oamenilor din Republica Moldova este așadar unul cât se poate de real”, a spus Recean în plenul Parlamentului. 

De asemenea, Recean a accentuat că prelungirea stării de urgență este absolut necesară și din cauza faptului că ne confruntăm, în continuare, cu elemente ale unui război hibrid purtat împotriva țării noastre. 

„Suntem supuși constant atacurilor hibride din partea grupării pentru hoție și război care are o misiune clară – să aducă destabilizare în Moldova. Scopul lor este să organizeze haos. Am observat reluarea cu tentative și mai brutale de destabilizare, a așa numitor proteste plătite în luna martie”, a declarat Dorin Recean.  

Premierul a mai adăugat că Guvernul este prima instituție interesată în a reveni la normalitate și a funcționa în regim de normalitate

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *