VIDEO | Recean, despre interdicția aplicată liderului Tatarstanului: Reprezentanții țării care comite atrocități în Ucraina nu sunt bineveniți la noi

Schimb de replici între premierul Dorin Recean și bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, în debutul ședinței Guvernului. Șeful cabinetului de miniștri a început discuțiile cu o remarcă legată de interzicerea accesului în Republica Moldova a președintelui Tatarstanului, Rustam Minnihanov, care a fost întors luni din drum, după ce a încercat să ajungă în regiunea găgăuză.

În context, Recean a subliniat că reprezentanții unei țări care comite atrocități în Ucraina nu sunt bineveniți în Republica Moldova și i-a îndemnat pe politicieni moldoveni, care dețin „temporar mandate de deputat” să nu mai lanseze astfel de invitații. Mai mult, el i-a reproșat bașcanului Găgăuziei, Irina Vlah, că nu a avut nimic de comentat legat de acest incident, deși în alte situații nu scapă ocazia să ofere „lecții de moralitate”.

În replică, Irina Vlah i-a transmis șefului Guvernului că Republica Tatarstan din componența Fedrației Ruse este un prieten al regiunii găgăuze și i-a oferit mult suport de-a lungul timpului, inclusiv echipamente și logistică pentru școlile din regiune.

Amintim că luni, 17 aprilie, liderul Tatarstanului, Rustam Minnihanov, și câțiva oficiali ruși au fost împiedicați să intre în Republica Moldova, după ce au aterizat pe Aeroportul Internațional Chișinău, la bordul unui avion privat. Aceștia urmau să ajungă în Găgăuzia, pentru a-și exprima sprjinul pentru un candidat care participă la alegerile pentru funcția de bașcan, care vor avea loc în curând.

Distribuie acest articol

One thought on “VIDEO | Recean, despre interdicția aplicată liderului Tatarstanului: Reprezentanții țării care comite atrocități în Ucraina nu sunt bineveniți la noi

  1. Parca e interzisa implicarea strainilor – chiar si prieteni – in campania electorala. E interzisa si afisarea simbolurilor straine. De ce e fluturata carpa aia de steag a porcilor rusi in gagauzia?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *