Republica Moldova împrumută alte peste 90 de milioane de euro de la BERD, pentru acoperirea necesităților bugetului de stat

Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare va oferi Republicii Moldova asistență financiară bugetară. Deputații au votat în prima lectură pentru ratificarea unui acord în acest sens. Astfel, Republica Moldova va beneficia de un împrumut de 92,1 milioane de euro, dar și de 25 de milioane de dolari sub formă de grant.

Asistența financiară este destinată stabilizării economiei, precum și implementarea unor programe sociale și economice care se regăsesc în agenda de reforme a Guvernului, potrivit unui comunicat emis de serviciul de presă al Parlamentului.

Ratificarea acordului de finanțare dintre Republica Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, în vederea realizării Programului „Moldova, măsuri în situație de urgență, reziliență și competitivitate. Operațiunea de politici de dezvoltare 2” a fost votată în prima lectură de 57 de deputați ai PAS.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram