Rubla rusească, în cădere liberă! A revenit la deprecierea din august, când Banca Centrală a oprit prăbușirea 

Rușii au avut din nou nevoie luni, 2 octombrie, de aproape 100 de ruble pentru a putea cumpăra un dolar. Cursul dolarului a depășit 99 de ruble pentru prima oară după de 15 august a acestui an, ziua în care Banca Centrală de la Moscova a majorat rata dobânzii de referință până la 12 la sută – o măsură de urgenţă pentru a încerca să oprească prăbușirea monedei naționale a Rusiei față de dolarul american. 

Șeful Sberbank, Herman Gref, directorul executiv al celei mai mari bănci din Rusia, spunea, într-un interviu acordat în 13 septembrie, că rubla este „nejustificat” de slabă față de dolar în condițiile măsurilor luate de Banca Centrală de la Moscova pentru remedierea situației, potrivit hotnews.

Gref a spus că rata de schimb ar trebui să fie de 80-85 de ruble pentru un dolar, afirmând că această estimare se bazează pe o „analiză detaliată a valorii fundamentale” a monedei naționale a Rusiei.

Bancherul rus a făcut aceste afirmații la doar două zile după ce președintele Vladimir Putin a încercat să calmeze spiritele privind evoluția monedei naționale a țării, vorbind despre acest subiect la Forumul Economic Estic organizat la Vladivostok.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram