Rusia anunță că a testat cu succes lansarea unei rachete cu focoase nucleare

Submarinul rus cu propulsie nucleară „Imperator Aleksandr III” a desfăşurat cu succes un test de lansare a rachetei balistice Bulava, proiectată să transporte focoase nucleare, a anunţat duminică Ministerul rus al Apărării, transmite Reuters.

„Lansarea unei rachete balistice este elementul final al testelor, după care va fi luată o decizie privind acceptarea navei în cadrul forţelor navale”, a transmis ministerul pe reţeaua de mesagerie Telegram.

Racheta intercontinentală, lansată de sub apă de pe o poziţie din Marea Albă, în largul coastei de nord a Rusiei, a atins o ţintă aflată la câteva mii de kilometri distanţă, în peninsula Kamchatka din Extremul Orientul rus, a menţionat ministerul, fără a preciza când anume a avut loc testul, scrie agerpres.ro.

Imperator Aleksandr III, clasa Borei, echipat cu 16 rachete Bulava şi torpile moderne, a fost lansat la apă în decembrie, într-o ceremonie la care a asistat şi preşedintele rus Vladimir Putin, a menţionat TASS.

Racheta Bulava, de 12 metri lungime, cu o rază estimată la 8000 kilometri şi putând să transporte până la şase focoase nucleare, a devenit piatra de temelie a segmentului naval al „triadei nucleare” ruse, notează Reuters.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram