Rușii se apropie de centrul orașului Bahmut, anunță Institutul pentru studiul războiului din SUA

Forțele militare rusești sunt tot mai aproape pe centrul orașului Bahmut, Ucraina, anunță Institutul pentru studiul războiului (ISR) din Statele Unite ale Americii, cu referire la imagini recente din satelit. De asemenea, au fost observate mișcări de trupe ruse dinspre nord-vestul localității. 

Potrivit americanilor, citați de presa din Ucraina, șeful grupului de mercenari „Wagner”, Evgheni Prigojin, a fost văzut, în 27 martie, în una dintre școlile din apropierea Primăriei Bahmut. De asemenea, ISR scrie că forțele rusești au înaintat spre nord-vestul localității.

„Comandamentul forțelor militare rusești ar fi luat decizia să trimită forțe proaspete de mercenari în sectorul Avdeevka, pentru a sprijini detașamentele militate extenuate ale autoproclamatei Republici Populare Donețk, care încearcă, fără succes, să ocupe orașul. Dacă mercenarii grupului „Wagner” într-adevăr luptă acum acolo, acest lucru poate indica asupra reușitelor tactice limitate ale armatei rusești în această direcție”, se arată în raportul ISR. 

Bahmut, epicentrul morții din Ucraina

Orașul Bahmut, care avea puțin peste 70.000 de locuitori înaintea invaziei ruse în Ucraina, este teatrul celei mai lungi şi celei mai sângeroase bătălii de la izbucnirea războiului. În timp ce Ministerul Apărării de la Londra spune că ofensiva rusă asupra oraşului Bahmut este, în mare parte, oprită, liderul grupării „Wagner”, Evgheni Prigojin, afirmă că forţele ruse ar controla aproximativ 70 la sută din oraş. 

Bahmut, Ucraina
sursa: unian.net

Comandantul forţelor terestre ucrainene Oleksandr Sîrski a anunţat recent că, în curând, ar putea începe o contraofensivă masivă împotriva forțelor ruse, decimate și epuizate. Săptămâna trecută, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a deplasat pe linia frontului din Bahmut, zona celor mai crâncene lupte din regiunea Donețk. 

Liderul de la Kiev i-a vizitat pe militarii ucraineni care apără orașul de peste șapte luni. Zelenski a dat, în acest fel, un răspuns clar propagandei rusești, care trâmbițează că artileria lor controlează toate căile de acces spre Bahmut și că orașul ar fi blocat.  

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin