Sandu amână semnarea decretului pentru desemnarea noului bașcan al Găgăuziei: Nu văd de ce trebuie să mă grăbesc

Maia Sandu a declarat că va amâna semnarea decretului pentru desemnarea Evgheniei Guțul în funcția de bașcan al Găgăuziei, în așteptarea clarificării dosarului penal în care cea din urmă este vizată. Guțul, candidatul Partidului ȘOR, a câștigat alegerile pentru funcția de bașcan al Găgăuziei în mai 2023, dar se confruntă cu acuzații de finanțare ilegală a campaniei electorale.

Șeful statului a declarat că are multe întrebări cu privire la dosarul penal împotriva lui Guțul și consideră că este necesar să aștepte clarificările din partea autorităților responsabile.

„Pe numele dumneaei există un dosar penal, așa că eu nu văd de ce trebuie să mă grăbesc, mai ales că încă sunt atâtea întrebări în jurul acestui subiect. Vom aștepta răspunsuri la unele întrebări pe care le avem la Procuratură. Dar, totodată, cei aleși trebuie să respecte interesele țării, nu ale unor state străine sau grupări corupte”, a punctat șeful statului, Maia Sandu, în studioul TV8.

Evghenia Guțul este acuzată de finanțare ilegală a campaniei electorale și că a inclus în listele alegătorilor persoane decedate sau aflate peste hotare în ziua scrutinului, iar voturile ar fi fost exprimate în numele acestora.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram