Scade cererea pentru aur. Achizițiile la nivel global a acestui metal prețios s-au redus cu 13%, în primul trimestru din 2023

Cererea mondială de aur a scăzut în primul trimestru, în condiţiile în care achiziţiile mari ale băncilor centrale şi ale consumatorilor chinezi au fost contracarate de reducerea achiziţiilor investitorilor, a anunţat vineri Consiliul Mondial al Aurului (WGC), transmite Reuters, citat de Agerpres.

Potrivit celui mai recent raport trimestrial al WGC, cererea totală de aur a fost de 1.081 de tone în primele trei luni ale anului, în scădere cu 13% faţă de perioada similară a anului trecut.

Aproximativ jumătate din cerere vine din partea producătorilor de bijuterii, iar investitorii şi statele sunt responsabile pentru cea mai mare parte a restului cererii. Lingourile de aur sunt considerate un activ sigur şi deseori investitorii cumpără mai mult aur în perioadele de instabilitate economică.

În 2022, cererea de aur a atins cel mai ridicat nivel din ultimii 11 ani graţie unor achiziţii record de aur ale băncilor centrale. Între timp, preţurile la aur sunt la un nivel apropiat de maximumul istoric, uncia de aur fiind cotată la peste 2.000 de dolari.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin