Scandal politic în Marea Britanie! Ministru de Interne, demis în urma protestelor pro-palestiniene

Ministru de Interne al Marii Britanii, Suella Braverman a fost demis din funcție de catre premierul Rishi Sunak, în urma unei serii de remarci controversate facute în legătură cu protestele pro-palestiniene de la Londra.

Într-un articol pentru The Times de săptămâna trecută, Braverman a declarat că poliția metropolitană are înclinații de stânga și este partinitoare față de manifestanții pro-palestinieni. Cancelaria premierului Sunak a precizat ulterior că nu a avizat articolul înainte ca el să fie publicat. În același timp, mai mulți miniștri s-au distanțat de comentariile lui Braverman.

Braverman a fost acuzată de poliție și de laburiști că a contribuit la inflamarea tensiunilor care au generat confruntări între grupurile de extremă dreapta și poliție, la manifestațiile de sâmbătă.

Sunak este de așteptat să-și anunțe remanierea întregului cabinetul în cursul zilei de astăzi. Suella Braverman va fi înlocuită în funcție de fostul ministrul britanic de Externe, James Cleverly, scrie Sky News. La scurt timp după acest anunț, Downing Street a declarat că funcția de ministru de Externe va fi preluată de fostul premier britanic, David Cameron.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram