SCURT PE DOI | Mai ușor cu datul ochilor peste cap! Vom avea turul doi la prezidențiale, iar câștigătorul abia atunci se va decide

Așadar, lucrurile devin mai clare.

Tabăra „Est” (cu tot cu Turcia și câte ceva din Vest) și-a desemnat candidatul la prezidențiale și începe campania. Degeaba speriați lumea cu Dodon și credeți că nu-i cazul să vă faceți griji. Nu-i el favoritul.

Tabăra „Vest” este decisă: mizează pe Bau-Bau și „inerția europeană”. Și pe aparatul represiv al statului, desigur. Și pe banii destinați „europenizării satelor”, care ar trebui să atingă corzile sensibile ale moldovenilor comozi.

A treia, „național-europeană”, încă analizează – să meargă cu Vestul sau să riște. Complicată ecuație! Mai ales că analiști sunt puțini, în plus, nu prea o nimeresc cu prognozele.

Un lucru-i cert – vom avea turul doi, în care vor ajunge doi din cei trei, dacă admitem că va exista al treilea. Iar întrebarea existențială ar trebui să fie cine vor fi cei doi calificați în turul doi și ce riscuri implică răspunsul. Iată aici nu-i nimic complicat, cred.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin