VIDEO | Secretarul general-adjunct NATO, Mircea Geoană: Nu vedem un risc de atac militar iminent la adresa Moldovei din partea Rusiei

Secretarul general-adjunct NATO, Mircea Geoană, insistă că, în acest moment, nu există un risc de atac militar iminent la adresa Republicii Moldova din partea Federației Ruse. Iar motivul e foarte simplu – rușii nu au suficiente resurse pentru a ajunge în Transnistria. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru TVR. 

Totuși, a precizat oficialul, asta nu înseamnă că Federația Rusă nu folosește un arsenal al războiului hibrid împotriva Republicii Moldova. 

„Am spus și repet, nu vedem un risc de atac militar iminent la adresa Republicii Moldova din partea Federației Ruse. Pentru un motiv foarte simplu: nu au resurse suficiente ca să ajungă până la Odesa, Transnistria și să închidă bucla. Asta nu înseamnă că Federația Rusă nu folosește, în timp ce vorbim, un arsenal al războiului hibrid în totalitatea sa împotriva Republicii Moldova”, a spus Mircea Geoană.

Geoană a mai declarat că Rusia nu a renunțat la ideea de a răsturna regimul democratic de la Chișinău. 

„Încercarea de a răsturna un regim democratic ales este o operațiune activă, mobilizarea de forțe politice din Republica Moldova, comunicare, dezinformare, minciuni sunt folosite pe scară foarte largă în R. Moldova”, a declarat secretarul general adjunct al NATO.

Citește și: Lavrov nu vede tendințe separatiste în stânga Nistrului și acuză Chișinăul că duce o politică antirusească și antitransnistreană

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *