Șeful CNA se opune fuzionarii instituției cu Procuratura Anticorupție: Este periculos și neconstituțional 

Șeful Centrului Național Anticorupție, Iulian Rusu, consideră că o eventuală fuzionare a instituției pe care o conduce cu Procuratura Anticorupție, după modelul Direcției Naționale Anticorupție din România, ar fi neconstituțională. Declarația a fost făcută în plenul Parlamentului, în cadrul prezentării raportului de activitate a CNA pentru 2022. 

„Există riscuri de conflict de interese. Cuplarea măsurilor speciale de investigații și a funcției de investigator în cadrul unui organ care are funcții de înaintare a învinuirii este periculoasă, în primul rând, din perspectiva constituționalității. Controlul măsurile speciale de investigații se face de procurori. Există un risc eminent că foarte multe cazuri de rezonanță, care vor fi examinate în cadrul unui astfel de sistem, să ducă la neconstituționalitate”, a declarat Rusu.

Anterior, pentru fuzionarea CNA și a Procuraturii Anticorupție a optat premierul Dorin Recean. Mai mult, ideea a fost vociferata și de mai mulți reprezentanții Partidului de guvernare.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *