Șeful Delegaţiei UE în R. Moldova cere mai multe explicații despre suspendarea celor 6 posturi TV

Janis Mazeiks

Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis Mažeiks, a declarat că decizia recentă a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) de a suspenda licențele de emisie ale celor șase posturi de televiziune din țară este „destul de concisă”.

Diplomatul a subliniat că se efectuează analize amănunțite pentru a înțelege mai bine contextul și motivele care au condus la această decizie, precizând însă că anumite informații nu vor fi făcute publice.

„Această decizie a Comisiei pentru Situații Excepționale este destul de concisă și respectiv acum analizăm mai multe detalii privind contextul, pentru a înțelege exact cum această decizie a fost luată și în ce măsură a avut loc implicarea Consiliului Audiovizualului și dacă au fost amenzi/avertizări pentru aceste canale anterior, legate de activitatea lor și la fel care sunt motivele de securitate națională care au fost invocate la luarea acestei decizii. Evident cu înțelegere foarte clară a faptului că probabil vor fi anumite informații care nu vor fi făcute publice”, a declarat Mažeiks, citat de NewsMaker.

Șeful Delegației UE în Republica Moldova spune că situația actuală pare să fie într-o anumită măsură asemănătoare cu cea din anul precedent, când șase canale de televiziune au fost suspendate la finalul anului. Mažeiks a subliniat că libertatea mass-media este un element fundamental al democrației, dar pot exista restricții necesare într-o societate democratică.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram