Șeful „Wagner” sugerează că cele două elicoptere și avioane de luptă rusești, căzute în Breansk, au fost doborâte de sistemul de apărare al Rusiei

O nouă declarație tăioasă a șefului grupului de mercenari „Wagner”, Evgheni Prigojin. Acesta sugerează că cele patru aparate de zbor rusești – două elicoptere Mi-8 și două bombardiere Su-34 și Su-35, doborâte sâmbătă, 13 mai, la Breansk – ar fi fost doborâte de forțele de apărare aeriană a Rusiei. Potrivit lui, aparatele de zbor au căzut într-o zonă de acoperire a unui sistem antiaerian din Breansk, iar elicopterele și bombardierele au căzut în raza unui cerc de 20 kilometri. 

„Dacă este să desenăm un cerc în locul în care au căzut, atunci rezultă un cerc cu o rază de 20 de kilometri. Iar acum intrați în internet și vedeți ce sistem de apărare aeriană ar fi putut să se afle în centrul acestui cerc și să vă faceți propriile concluzii”, a declarat Prigojin. 

Amintim că, în data de 13 mai, nouă oameni au murit, în total, în regiunea Breansk, Federația Rusă, în urma prăbușirii a două elicoptere Mi-8 și a două bombardiere Su-34 și Su-35. Toți cei nouă erau piloți, membri ai echipajelor aparatelor ruse de zbor. 

Autoritățile Federației Ruse nu au oferit, deocamdată, nicio explicație oficială în legătură cu cele produse. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram