Simona Halep, șocată de decizia în cazul ei. Sportiva va face apel împotriva suspendării

Simona Halep

Simona Halep este șocată și dezamăgită de decizia prin care a fost suspendată din tenis patru ani pentru dopaj. Sportiva spune că va face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Halep și-a susținut întotdeauna nevinovăția, dar Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis a anunțat marți că ea a primit o suspendare de patru ani care, dacă va fi menținută, ar putea pune capăt efectiv carierei sportivei de 31 de ani.

Simona Halep spune că ultimul an a fost unul de coșmar pentru ea, însă în pofida deciziei dure încă își dorește să revină pe teren.

“Mă mândresc cu faptul că nu am folosit niciodată, cu bună știință sau intenționat, vreo substanță interzisă. Am refuzat să accept decizia lor de suspendare pentru patru ani. Reprezentanții mei și cu mine am prezentat ITIA și tribunalului dovezi convingătoare în sprijinul apărării mele, inclusiv multiple întrebări legitime cu privire la concluziile la care s-a ajuns în legătură cu testele efectuate în jurul pașaportului meu biologic (ABP). Deși sunt recunoscătoare că am în sfârșit un rezultat după numeroase întârzieri nefondate și sentimentul de a trăi în purgatoriu timp de peste un an, sunt atât șocată, cât și dezamăgită de decizia lor”, a transmis Simona Halep într-un comunicat de presă.

Tenismena susține că în aproape două decenii ca jucătoare profesionistă de tenis a făcut 200 de teste de sânge și urină și toate au fost curate.

”Înaintea sezonului pe hard din 2022, la recomandarea echipei mele de încredere și a fizioterapeutului, mi-am ajustat suplimentele nutritive. Niciunul dintre ingredientele enumerate nu includea substanțe interzise, însă acum știm – și tribunalul a fost de acord – că unul dintre ele a fost contaminat cu roxadustat. Am fost testată aproape săptămânal după testul meu inițial pozitiv până la începutul anului 2023, toate rezultatele fiind negative”, declară Simona Halep.

Halep a anunţat că intenţioneză să facă apel înpotriva acestei decizii la Tribunalul de Arbitraj Sportiv şi să urmeze toate căile legale de atac împotriva companiei producătoare a suplimentelor în cauză.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram