„Situația de pe front s-a înrăutățit”: Ucraina s-a retras din trei sate și cere aliaților să accelereze livrările de arme

Comandantul-şef al forţelor ucrainene a declarat duminică faptul că trupele Kievului, depăşite numeric, s-au retras în vest pe noi poziţii faţă de trei sate de pe frontul de est, unde Rusia a concentrat forţe importante în mai multe locaţii, relatează Reuters.

Trupele ucrainene s-au retras spre vest din satele Berdici, Semenivka și Novomihailivka din regiunea Donețk, a declarat Sîrski.

„În general, inamicul a obţinut anumite succese tactice în aceste zone, dar nu a putut obţine avantaje operaţionale”, a declarat el, adăugând că Rusia a angajat patru brigăzi în asalt.

Satele se află în comunitatea Pokrovsk din partea de vest a regiunii Donețk a Ucrainei , care rămâne unul dintre cele mai fierbinți sectoare ale liniei frontului în timp ce Rusia își continuă ofensiva.

„Situaţia de pe front s-a înrăutăţit”, a scris Sîrski pe Telegram, descriind zonele „cele mai dificile” ca fiind la vest de Marinka ocupată şi la nord-vest de Avdiivka, oraşul capturat de forţele ruse în februarie.

Sîrski a descris Ceasiv Iar şi satul Ivanivske din nord-estul său ca fiind „cele mai fierbinţi puncte” din acea parte a frontului.

În ceea ce s-ar putea dovedi o evoluție îngrijorătoare pentru Ucraina, Sîrski a spus că forțele sale monitorizează îndeaproape creșterea numărului de trupe rusești în zona Harkov, al doilea oraș ca mărime al Ucrainei.

Preşedintele Volodimir Zelenski a lansat un nou apel către partenerii internaţionali pentru a accelera livrările de arme, astfel încât Kievul să-şi poată menţine poziţiile şi să perturbe planurile ruseşti.

El a declarat că a vorbit duminică cu liderul minorităţii din Camera Reprezentanţilor din SUA, Hakeem Jeffries, şi „a subliniat că sistemele Patriot sunt necesare, şi cât mai curând posibil”.

Distribuie acest articol

One thought on “„Situația de pe front s-a înrăutățit”: Ucraina s-a retras din trei sate și cere aliaților să accelereze livrările de arme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *