Stați acasă, dacă nu aveți motive serioase de a ieși în oraș. Trafic dat peste cap în Chișinău, din cauza Summitului European

Atenție pe unde vă deplasați cu mașina și unde parcați! Astăzi și mâine, în Chișinău, se va circula în regim special, iar traficul pe mai multe artere centrale va fi restricționat, din cauza Summitului Comunității Politice Europene, care se va desfășura mâine și care care vor participa zeci de delegații oficiale din străinătate.

Restricțiile intră în vigoare de astăzi, odată cu sosirea pe Aeroportul Internațional Chișinău a oficialilor străini, care vor fi conduși, în regim prioritar, la hotelurile unde sunt cazați, fapt ce va împiedica alți șoferi să se deplaseze pe acele porțiuni de drum. Poliția a elaborat din timp și o hartă cu trasee alternative pentru ceilalți participanți la trafic, pentru a evita situațiile neplăcute și ambuteiajele. Mai mult, șoferii sunt îndemnați să fie foarte atenți unde își parchează mașinile, deoarece, în cazul în care acestea vor crea împiedimente, vor fi ridicate și transportate la parcarea specială.

Restricțiile de circulație vizează și pietonii care sunt rugați să țină cont de somațiile forțelor de ordine și să nu traverseze strada în locurile prin care se vor deplasa delegațiile oficiale.

Din aceleași motive, va fi reorganizată și circulația transportul public. Astfel, în data de 31 mai, în intervalul orar 17:00 – 00:00, accesul troleibuzelor și autobuzelor va fi restricionat în perimetrul str. Mitropolit Bănulescu Bodoni – str. Alexei Șciusev – str. Serghei Lazo – bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, iar traficul va fi redirecționat.

În 1 iunie, restricțiile vor fi aplicate pe parcursul întregii zile. Poliția îndeamnă populația să se deplaseze prin sectorul Buiucani, care va fi folosit ca zonă de tranzit. Pentru deplasarea spre și dinspre sectoarele Ciocana, Rîșcani, Botanica sau partea de sus a sectorului Centru, circulația va fi permisă pe străzile Toma Ciorbă și Mihai Viteazul. La fel, vor fi unele limitări de trafic pe traseele Bulboaca – Chișinău și revers.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram