Taxiurile ar putea circula pe benzile destinate transportului public, anunță primarul Capitalei 

Primăria Capitalei intenționează să permită taxiurilor să circule pe benzile destinate transportului public. Anunțul a fost făcut de către primarul Chișinăului, Ion Ceban, care a adăugat că, în curând, aceste benzi ar putea fi folosite, în afara orelor de vârf și de transportul privat. 

„Ne propunem să oferim posibilitatea și șoferilor de taxi să circule pe benzile destinate transportului public. Direcția Mobilitate Urbană urmează să vină cu o soluție în acest sens. De asemenea, în perspectivă preconizăm să permitem circulația pe aceste benzi, în afara orelor de vârf, și șoferilor cu mașini personale. Mă bucur că foarte multă lume renunță la transportul personal și urcă în cel public, deoarece poți să ajungi mai repede. În prezent, un traseu de la Botanica spre Buiucani sau de la Ciocana spre Centru este parcurs mult mai repede de pasagerii troleibuzelor și autobuzelor datorită acestor benzi speciale”, a declarat Ceban, în cadrul ședinței Primăriei. 

În prezent, benzile dedicate transportului public din Chișinău pot fi folosite de troleibuzele, autobuzele, microbuzele de rută (maxi-taxi), bicicletele, trotinetele și serviciile de urgență.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram