„Termoelectrica” și „CET-Nord” ar putea fi deconectate de la gazele naturale. Datorii de aproape jumătate de milion de lei

SA „Moldovagaz” a emis un comunicat cu privire la creșterea semnificativă a datoriilor consumatorilor finali pentru gazele naturale furnizate. Conform datelor la 15 octombrie 2023, datoria totală s-a ridicat la suma de 485,723 milioane lei.

Din această sumă, 203,583 milioane lei reprezintă obligațiile întreprinderilor din complexul termoenergetic al țării, cu 103,583 milioane lei datorate SA „Termoelectrica” și 100 milioane lei către SA „CET-Nord”. Consumatorii noncasnici au acumulat o datorie de 155,641 milioane lei, în timp ce consumatorii casnici au o datorie de 126,499 milioane lei.

„Această situație de datorie poate pune în pericol capacitatea SA „Moldovagaz” de a-și îndeplini obligațiile financiare către furnizorii săi, având un impact direct asupra achitării la timp a gazelor naturale utilizate. Pentru a evita acumularea unei datorii mai mari și pentru a asigura respectarea angajamentelor financiare, SA „Moldovagaz” solicită consumatorilor finali să-și achite restanțele pentru gazele naturale furnizate înaintea începerii sezonului de încălzire”, se arată în comunicat.

SA „Moldovagaz” avertizează că, în caz cotrar, se vor deconecta instalațiile de gaze naturale ale consumatorilor debitori, și se va sesiza instanța de judecată în vederea încasării forțate a datoriilor.  

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram